Jooga, Hatha/Vinyasa

“Jooga on sisäisen tiedon tie itseen.” The Bhagavad Gita

Mitä on Hatha/ Vinyasa jooga?

Hatha/ Vinyasa joogatunneille on ominaista asanoiden eli liikesarjojen toisto hengitystä mukaillen. 

Jooga edistää fyysistä ja henkistä tasapainoa, keskittymiskykyä ja tavoitteellista toimintaa. Se lisää myötätuntoa itseä ja muita kohtaan, sekä lievittää ahdistuneisuutta ja masentuneisuutta. Joogalla on todettu olevan monia terveyttä edistäviä vaikutuksia parantaen kehon, mielen ja sielun kokonaisvaltaista tasapainoa.

Kokemukset joogan jälkeen ovat osoittaneet, että ihmiset tuntevat itsensä tasapainoisemmaksi, rentoutuneeksi ja tietoisemmaksi omasta itsestään ja sen hetkisestä tilasta. Lisäksi joogan on sanottu antavan energiaa ja lisäävän vastustuskykyä sekä vähentävän stressiä.

Jooga sanana tarkoittaa liittoa, yhteen tulemista. Sen tavoitteena on, paitsi tuoda ihmiset yhteen, mutta myös tuoda meidät yhteen oman todellisen luonteemme kanssa, itsemme kanssa. Jooga on uskonnosta ja kulttuurista riippumatonta.

Tunnin rakenne
Hatha/ Vinyasa joogatunnilla aloitamme lyhyellä meditaatiohetkellä, päästäen irti päivän kiireistä sekä tuoden itsemme täysin tähän hetkeen. Meditaatiohetken jälkeen teemme lämmittelyyn liikesarjoja matolla, aurinkotervehdyksiä, siirtyen siitä aina seisaaltaan tehtäviin asentoihin eli asanoihin. Loppuun teemme normaalisti käänteisiä asentoja ja jäähtymiseen soveltuvia liikkeitä sekä varsinaisen loppurentoutuksen Savasanassa eli kuolleen miehen asennossa. Tunnin päätteeksi on aina pieni meditatiivinen rentoutus. 

Ohjaaja sopeuttaa tunnin tasoa osallistujien mukaisesti vaihtoehtoisia liikkeitä antaen. Tuntien teemat vaihtelevat viikoittain.

Kaikkien tuntien opetukset pohjautuvat Yogi Bhajanin oppeihin.

Ryhmätuntien aikataulu:
Tiistaisin kello 17.00-18.00
Keskiviikkoisin kello 19.30-20.30.

Osallistuminen ryhmätunneille:
Voit varata itsellesi ryhmätunnin klikkaamalla itsesi osallistujaksi varauspalvelussa. Palvelun kautta voit myös seurata omia varauksiasi.

Voit myös ilmoittautua osallistujaksi alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

Lisäksi ryhmätunnin voi varata soittamalla minulle numeroon +358 40 046 5621. Hipaise numeroa sormella, niin puhelin ehdottaa siihen soittamista. Mikäli en pysty juuri sillä hetkellä vastaamaan puhelimeen, jätä tekstiviesti (SMS) tai Whatsapp-viesti, niin soitan sinulle takaisin.

Ilmoita varatessasi oletko Online (ZOOM) vai paikanpäällä Apollonkadun Avarruksessa, jotta pystymme varmistamaan mahtuuko paikan päälle ryhmään.

Maksu:
Kertamaksu: 10€
Kertamaksun voit maksaa varauspalvelun kautta tai Mobilepay (+358 40 046 5621) ennen joogatuntia.

Mikäli tunnin hinta tuntuu suurelta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, mutta olet kiinnostunut palvelusta. Olethan yhteydessä minuun, niin selvitetään rahoitusvaihtoehtoja, tai voitaisiinko tehdä yhteistyötä jossain asiassa.

Ps. Varauspalvelun kautta voit ostaa myös 10x Hatha/Vinyasa -ryhmätuntipaketin hintaan 90€.

Joogan ohjaajana toimii:

Tea Lehikoinen
Jooga- ja meditaatio-opettaja
Tunnetaito-ohjaaja MM®
Coach


Kysy lisää Hatha/Vinyassa Joogatuneista